Pogoji poslovanja

Splo┼íni pogoji poslovanja spletne trgovine munchymonday.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potro┼ínikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporo─Źil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. S spletno trgovino munchymonday.com upravlja Optiweb d.o.o., v nadaljnjem besedilu ÔÇťprodajalecÔÇŁ. Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine preberete spodaj napisane Pogoje poslovanja. Vsi zasebni podatki so strogo varovani. Prodajalec si pridr┼żuje pravico do spremembe pogojev kadarkoli in brez vnaprej┼ínjega obvestila. Vse spremembe so zavezujo─Źe za kupce, zato vam priporo─Źamo, da si redno ogledujete Pogoje poslovanja. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletne trgovine.

Kazalo
ÔÇô┬áCene
ÔÇô┬áNa─Źin pla─Źila
ÔÇô┬áStro┼íki po┼ítnine
ÔÇô┬áNaro─Źilo blaga
ÔÇô┬áPostopek naro─Źila oz. nakupa
ÔÇô┬áPreklic naro─Źila
ÔÇô┬áDobava blaga
ÔÇô┬áVra─Źilo kupnine
ÔÇô┬áGarancija
ÔÇô┬áVarovanje osebnih podatkov
ÔÇô┬áPravica do odstopa od pogodbe
ÔÇô┬áKomunikacija
ÔÇô┬áE-novice
ÔÇô┬áAvtorska za┼í─Źita
ÔÇô┬áPrito┼żbe in spori

Cene

Vse cene so navedene v EUR brez DDV. Podjetje Optiweb d.o.o. je dav─Źni zavezanec. Cene veljajo v trenutku oddaje naro─Źila in nimajo vnaprej dolo─Źenih veljavnosti. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naro─Źilo (kupec prejme elektronsko obvestilo o predvidenemu datumu dostave). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani ter veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Na─Źin pla─Źila

Podjetje omogo─Źa pla─Źilo po povzetju, po predra─Źunu ali preko PayPal-a. Kupoprodajna pogodba (naro─Źilo) je v elektronski obliki shranjena na stre┼żniku ponudnika. Kupec prejme izvod v tiskani obliki skupaj s poslanim paketom.

Stroški poštnine

Stro┼íek po┼ítnine je pri vseh paketih brezpla─Źen.

Naro─Źilo blaga

Naro─Źilo je mo┼żno preko ve─Źine komunikacijskih kanalov (spletna trgovina, email, telefon, Facebook ÔÇŽ). V primeru, da si premislite, nam to ─Źimprej sporo─Źite preko kateregakoli komunikacijskega kanala. Vsi podatki o naro─Źilu so shranjeni pri podjetju Optiweb d.o.o..

Postopek naro─Źila oz. nakupa

Naro─Źilo lahko oddate kot gost. Registracija ni obvezna.┬áKupec izbere artikel, kar ga preusmeri v ko┼íarico. Vnese vse potrebne podatke za dostavo in ra─Źun ter dolo─Źi na─Źin pla─Źila. Sledi le ┼íe zaklju─Źek nakupa s klikom na gumb oddaj naro─Źilo. Po oddanem naro─Źilu kupec prejme elektronsko sporo─Źilo z vsemi potrebnimi podatki o dostavi. Pogodba o nakupu naro─Źenega artikla med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena, hkrati se uporabnik strinja z uporabo njegovega naslova elektronske po┼íte za marketin┼íke namene (e-novice) v skladu s to─Źko o varovanju osebnih podatkov.

Preklic naro─Źila

Uporabnik lahko prekli─Źe naro─Źilo v roku ene ure po oddaji naro─Źila po elektronski po┼íti ali telefonu. V elektronskem sporo─Źilu pod zadevo vtipkajte PREKLIC NARO─îILA. V vsebini sporo─Źila navedite ┼ítevilko naro─Źila ter ime in priimek kupca.

Dobava blaga

V primeru, da je dobavljivost artikla mogo─Źa, prejmete va┼í paket v dveh delovnih dneh.┬áPoleg paketa kupec prejme morebitna navodila in ra─Źun, ki velja kot garancijski list. V primeru, da blago ni na zalogi, bo kupec v roku 2 ur med delovnikom (8.00-16.00) po oddaji naro─Źila obve┼í─Źen, kdaj bo blago dostavljeno. Za dostavo skrbi GLS.

Vra─Źilo kupnine

─îe je kupec od naro─Źila ali pogodbe odstopil skladno s pogoji za odstop, mu je prodajalec dol┼żan vrniti vpla─Źano kupnino preko TRR v najkasneje 30 dneh po prejemu artiklov. Gotovinskih vra─Źil ne izvajamo.

Garancija

Garancija velja le za pokvarjene prigrizke, ki so se pokvarili zaradi morebitnega odprtja embala┼że pred dostavo naro─Źniku. Garancija ne velja, ─Źe prodajalec ugotovi, da se je prigrizek pokvaril po dostavi. Prigrizek se v primeru ustrezne garancije zamenja z novim.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnem varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izklju─Źno za potrebe izpolnitve naro─Źila (po┼íiljanje informativnega gradiva, ponudb, ra─Źunov) in ostalo potrebno komunikacijo, kot so e-novice. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepoobla┼í─Źenim osebam. Va┼íi osebni podatki ne bodo nikoli posredovani tretjim osebam, razen v primeru, ─Źe bodo ti potrebni za obve┼í─Źanje glede dostave ali re┼íevanja reklamacij, se pravi v va┼íem najbolj┼íem interesu.┬áZa varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabni┼íkega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) za┼í─Źito svojega ra─Źunalnika.

Pravica do odstopa od pogodbe

V skladu z zakonom o varstvu potro┼ínikov (ZVPot) lahko stranka v 15-ih dneh od prevzema izdelka podjetju sporo─Źi, preko elektronske po┼íte ali telefona, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odlo─Źitev. V tem primeru se zave┼żemo, da vas nikoli ve─Ź direktno ne kontaktiramo preko na┼íih komunikacijskih kanalov.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, ─Źe temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska in SMS sporo─Źila bodo jasno in nedvoumno ozna─Źena kot oglasna sporo─Źila, po┼íiljatelj bo jasno razviden, akcije promocije in druge tr┼żne tehnike bodo ustrezno ozna─Źene. Prav tako bodo jasno dolo─Źeni pogoji udele┼żbe v njih. Jasno bo predstavljena mo┼żnost in na─Źin odjave od prejemanja oglasnih sporo─Źil, ┼żeljo uporabnika, da ne ┼żeli prejemati oglasnih sporo─Źil, bo ponudnik izrecno spo┼ítoval.

E-novice

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice ob─Źasno obve┼í─Źamo o novostih na strani, novosti v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben na─Źin zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novic.

Avtorska za┼í─Źita

Vsebina spletne trgovine munchymonday.com, vklju─Źno s podatki, opisi izdelkov, grafi─Źno podobo, tehnologijo, slikami izdelkov ter ostalimi nena┼ítetimi elementi na spletnem mestu ponudnika so last podjetja Optiweb d.o.o. ter za┼í─Źiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in drugimi zakoni in uredbami avtorskega prava. Ni jih dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega izrecnega pisnega dovoljenja podjetja Optiweb d.o.o.. Kr┼íitelji avtorskih pravic bodo ustrezno sodno preganjani.

Prito┼żbe in spori

Ponudnik spo┼ítuje veljavno zakonodajo o varstvu potro┼ínikov. Ponudnik se po vseh mo─Źeh trudi izpolnjevati svojo dol┼żnost vzpostaviti u─Źinkovit sistem obravnavanja prito┼żb in dolo─Źiti osebo, s katero se, v primeru te┼żav, kupec lahko pove┼że telefonsko ali po elektronski po┼íti. Prito┼żba se odda preko elektronskega po┼ítnega naslova┬áinfo@munchymonday.com.┬áPostopek obravnave prito┼żbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel prito┼żbo, sporo─Źil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obve┼í─Źal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena zna─Źilnost potro┼íni┼íkega spora, vsaj kar zadeva sodno re┼íevanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stro┼íki, ki nastanejo pri re┼íevanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potro┼ínik ne spro┼żi spora pred sodi┼í─Źem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najbolj┼íih mo─Źeh, da se morebitni spori re┼íijo sporazumno.