Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine munchymonday.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. S spletno trgovino munchymonday.com upravlja Optiweb d.o.o., v nadaljnjem besedilu “prodajalec”. Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine preberete spodaj napisane Pogoje poslovanja. Vsi zasebni podatki so strogo varovani. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe pogojev kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da si redno ogledujete Pogoje poslovanja. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletne trgovine.

Kazalo
– Cene
– Način plačila
– Stroški poštnine
– Naročilo blaga
– Postopek naročila oz. nakupa
– Preklic naročila
– Dobava blaga
– Vračilo kupnine
– Garancija
– Varovanje osebnih podatkov
– Pravica do odstopa od pogodbe
– Komunikacija
– E-novice
– Avtorska zaščita
– Pritožbe in spori

Cene

Vse cene so navedene v EUR brez DDV. Podjetje Optiweb d.o.o. je davčni zavezanec. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določenih veljavnosti. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko obvestilo o predvidenemu datumu dostave). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani ter veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Način plačila

Podjetje omogoča plačilo po povzetju, po predračunu ali preko PayPal-a. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika. Kupec prejme izvod v tiskani obliki skupaj s poslanim paketom.

Stroški poštnine

Strošek poštnine je pri vseh paketih brezplačen.

Naročilo blaga

Naročilo je možno preko večine komunikacijskih kanalov (spletna trgovina, email, telefon, Facebook …). V primeru, da si premislite, nam to čimprej sporočite preko kateregakoli komunikacijskega kanala. Vsi podatki o naročilu so shranjeni pri podjetju Optiweb d.o.o..

Postopek naročila oz. nakupa

Naročilo lahko oddate kot gost. Registracija ni obvezna. Kupec izbere artikel, kar ga preusmeri v košarico. Vnese vse potrebne podatke za dostavo in račun ter določi način plačila. Sledi le še zaključek nakupa s klikom na gumb oddaj naročilo. Po oddanem naročilu kupec prejme elektronsko sporočilo z vsemi potrebnimi podatki o dostavi. Pogodba o nakupu naročenega artikla med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena, hkrati se uporabnik strinja z uporabo njegovega naslova elektronske pošte za marketinške namene (e-novice) v skladu s točko o varovanju osebnih podatkov.

Preklic naročila

Uporabnik lahko prekliče naročilo v roku ene ure po oddaji naročila po elektronski pošti ali telefonu. V elektronskem sporočilu pod zadevo vtipkajte PREKLIC NAROČILA. V vsebini sporočila navedite številko naročila ter ime in priimek kupca.

Dobava blaga

V primeru, da je dobavljivost artikla mogoča, prejmete vaš paket v dveh delovnih dneh. Poleg paketa kupec prejme morebitna navodila in račun, ki velja kot garancijski list. V primeru, da blago ni na zalogi, bo kupec v roku 2 ur med delovnikom (8.00-16.00) po oddaji naročila obveščen, kdaj bo blago dostavljeno. Za dostavo skrbi GLS.

Vračilo kupnine

Če je kupec od naročila ali pogodbe odstopil skladno s pogoji za odstop, mu je prodajalec dolžan vrniti vplačano kupnino preko TRR v najkasneje 30 dneh po prejemu artiklov. Gotovinskih vračil ne izvajamo.

Garancija

Garancija velja le za pokvarjene prigrizke, ki so se pokvarili zaradi morebitnega odprtja embalaže pred dostavo naročniku. Garancija ne velja, če prodajalec ugotovi, da se je prigrizek pokvaril po dostavi. Prigrizek se v primeru ustrezne garancije zamenja z novim.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnem varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo, kot so e-novice. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Vaši osebni podatki ne bodo nikoli posredovani tretjim osebam, razen v primeru, če bodo ti potrebni za obveščanje glede dostave ali reševanja reklamacij, se pravi v vašem najboljšem interesu. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Pravica do odstopa od pogodbe

V skladu z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko stranka v 15-ih dneh od prevzema izdelka podjetju sporoči, preko elektronske pošte ali telefona, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. V tem primeru se zavežemo, da vas nikoli več direktno ne kontaktiramo preko naših komunikacijskih kanalov.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska in SMS sporočila bodo jasno in nedvoumno označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, akcije promocije in druge tržne tehnike bodo ustrezno označene. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih. Jasno bo predstavljena možnost in način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

E-novice

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice občasno obveščamo o novostih na strani, novosti v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novic.

Avtorska zaščita

Vsebina spletne trgovine munchymonday.com, vključno s podatki, opisi izdelkov, grafično podobo, tehnologijo, slikami izdelkov ter ostalimi nenaštetimi elementi na spletnem mestu ponudnika so last podjetja Optiweb d.o.o. ter zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in drugimi zakoni in uredbami avtorskega prava. Ni jih dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega izrecnega pisnega dovoljenja podjetja Optiweb d.o.o.. Kršitelji avtorskih pravic bodo ustrezno sodno preganjani.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda preko elektronskega poštnega naslova info@munchymonday.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.